Wednesday, December 20, 2017

Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα


Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου, παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος έχει πέσει σε αρκετές περιοχές κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.


Το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη έδειχνε πριν από λίγη ώρα 3 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο είναι το σκηνικό στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν στη Βέροια και στο Κιλκίς (-4 βαθμοί), στα Γιαννιτσά (-3) και στις Σέρρες (-2).
Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Το πρωί, ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς στην Πτολεμαΐδα και τα Γρεβενά, ενώ στην Κοζάνη στους -5 και στη Φλώρινα στους -2. Μέχρι αυτή την ώρα, η θερμοκρασία σε αυτές τις πόλεις παραμένει σε αρνητικές τιμές.
Λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων ή χιονολάστιχων σε κάποιες ορεινές περιοχές του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αυτό ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Λαϊλιά (Σέρρες) και Βόρας - Καϊμάκτσαλαν (Πέλλα), όπως επίσης στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Αρναία με τον Ταξιάρχη (Χαλκιδική).
Στη Δυτική Μακεδονία αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες