Sunday, February 25, 2018

Ανοικτές βιβλιοθήκες τις Κυριακές και τα βράδια θέλει ο Μακρόν



Την επέκταση του ωραρίου στις βιβλιοθήκες της γαλλικής επικράτειας, προκειμένου αυτές να μένουν ανοικτές τις Κυριακές και τα βράδια, επιθυμεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.


Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, η πρόσβαση στον πολιτισμό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «μάχης για τη χειραφέτηση», που είναι βασική συνιστώσα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε την Τρίτη μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν τη βιβλιοθήκη της πόλης Λε Μιρό, στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, η οποία θεωρείται υποδειγματική καθώς ανοίγει την Κυριακή και προσφέρει πολλές δραστηριότητες πέρα από τον παραδοσιακό δανεισμό βιβλίων.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μόλις 130 από τις 16.500 βιβλιοθήκες και αίθουσες ανάγνωσης της Γαλλίας ανοίγουν τις πύλες τους την Κυριακή, ενώ μέσα στην εβδομάδα πολλές από αυτές λειτουργούν σε ώρες που οι περισσότεροι Γάλλοι εργάζονται.
Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει απελευθερώσει κονδύλια ύψους οκτώ εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τις τοπικές κοινότητες προς την κατεύθυνση της επέκτασης του ωραρίου λειτουργία των βιβλιοθηκών.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες