Tuesday, September 11, 2018

Χάνοντας το αίσθημα της ασφάλειας



Σαν σήμερα το μεσημέρι της 11ης Σεπτέμβρίου του 2001 οι άνρθωποι άλλαξαν ,ολόκληρη η νοοτροποιά του μέσου Δυτικού homo sapiens άλλαξε,άρχισε να νιώθει ανασφάλεια ,να ανησυχεί ξανά για το τι συμβαίνει έξω από το δικό του μικρόκοσμο ,όχι για να υπερασπιστεί τους άλλους αλλά για να προστατέψει τον εαυτό του . 


Εγώ όντας ούτε 5 χρονών δεν θυμάμαι πολλά από εκείνη τη μέρα , αλλά θυμαμαι τι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια , τι άλλαξε στη καθημερινότητα μας και πως βιώσαμε τη τρομοκρατία στο πετσί μας, όχι αυτή της Αλ καίντα και των ISIS αλλά τη τρομοκρατία της αστυνομοκρατίας και της παραχώρησης πολλών από των προσωπικών μας δικαιωμάτων στο "όνομα" της ασφάλειας .

Μπαίνοντας στον αιώνα του φόβου

Τα χρόνια που ακολούθησαν λοιπόν ήταν αυτά που καθόρισαν και το σημερινό περιβάλλον ανασφάλειας ,επιθέσεις σε όλη την επικράτεια του Δυτικού Κόσμου από τη Μαδρίτη και την Κωνσταντινούπολη μέχρι τις πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο,το Μαντσεστερ και το Παρίσι ,οι επιθέσεις είχαν φτάσει πια έξω από τα σπίτια μας ο διαφορετικός αυτός "πόλεμος" μας έκανε όλο και πιο ξενοφοβικούς σε οτιδήποτε έρχεται εκτός του δικού μας κόσμου ,μαθαίναμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για τις χώρες του 2ου και 3ου Κόσμου χωρίς όμως να ενδιαφερόμαστε για αυτές αλλά πως τα γεγονοτα αυτά θα επιρεάσουν το νοικοκυριό μας. 

Σήμερα λοιπόν 17 χρόνια μετά από τη μεγαλύτερη επίθεση από εξτρεμιστική οργάνωση στον Δυτικό Κόσμο αυτό που μάθαμε και αυτό που αλλάξαμε είναι να φοβόμαστε περισσότερο να επεξεργαζομαστε τις πληροφοριες με φόβο και μισαλοδοξία να μην αντιδράμε και να μην υπερασπιζόμαστε και πάνω από όλα μάθαμε να ξεχνάμε ... να ξεχνάμε τι μας έφερε στην 11η Σεπτεμρβίου .

Του Νικόλα Γκουντέλα

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες