Friday, December 21, 2018

«Πόλεμος» BBC - Russia Today



Ένας νέος «πόλεμος» μαίνεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Βρετανίας και Κρεμλίνου. Η εποπτική αρχή της Ρωσίας για τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε ελέγχους για να διευκρινίσει αν το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC World λειτουργεί σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία.


Μία ημέρα νωρίτερα, οι βρετανικές αρχές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τη λειτουργία του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today εξαιτίας της παραβίασης της αρχής της αντικειμενικότητας στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.
Ειδικότερα, η βρετανική εποπτική αρχή Ofcom προσανατολίζεται εν πρώτοις στην επιβολή προστίμου στο RT για τα ρεπορτάζ του στον απόηχο της επίθεσης στους Σκριπάλ, την περίοδο από τις 17 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου.  
Απαντώντας άμεσα, το RT δήλωσε σε ανακοίνωσή του «πολύ απογοητευμένο από τα συμπεράσματα της Ofcom». Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, ξεκαθάρισε σήμερα πως η έρευνα για το BBC στη Ρωσία είναι η απάντηση στη μεταχείριση του RT από τη Βρετανία και χαρακτήρισε προκατειλημμένα και πολιτικά υποκινούμενα ορισμένα ρεπορτάζ του BBC.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έγραψε σήμερα στο Facebook πως οι ενέργειες της Βρετανίας σε βάρος του RT δεν αφήνουν άλλη επιλογή στη Ρωσία από το να απαντήσει αντίστοιχα.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες