Friday, February 22, 2019

Γαλλογερμανικό σχέδιο για νέου τύπου προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη




Σε συμφωνία για την υποβολή κοινής πρότασης, για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης που θα δίνει ώθηση στην ανάπτυξη, θα ενισχύει τον ανταγωνισμό και θα μειώσει το αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ κρατών - μελών, κατέληξαν Γαλλία και Γερμανία,όπως προκύπτει από έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η γαλλογερμανική συμφωνία είναι πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συζητήσουν τον ερχόμενο μήνα τη δημιουργία του νέου, αλλά αμφισβητούμενου εργαλείου.
Κατά την πρόταση Βερολίνου - Παρισιού, το νέο εργαλείο -το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2021- θα πρέπει να είναι τμήμα του προϋπολογισμού της Ε.Ε., χωρίς να βασίζεται σε πιστώσεις, και θα πρέπει επίσης να είναι ανοικτό για χώρες που συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, γνωστό ως ERM-2, ο οποίος αποτελεί την «αίθουσα διετούς αναμονής» για την ένταξη στο ευρώ.
Στην κοινή πρότασή τους, η Γαλλία και η Γερμανία αναφέρουν πως ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα πρέπει να υποστηρίζει εθνικές μεταρρυθμίσεις που προσδιορίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες