Sunday, March 3, 2019

Στίβος: Βασιλιάς της Ευρώπης ο Τεντόγλου



Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος. Ο υπερταλαντούχος Έλληνας άλτης κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης με άλμα στα 8,38 μέτρα, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως για φέτος.


Ο 20χρονος αθλητής ήταν εξαρχής το φαβορί του αγωνίσματος και φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, δημιουργώντας με το άλμα του πανελλήνιο ρεκόρ για τον κλειστό στίβο και ταυτόχρονα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα για την Ελλάδα, μετά τα 8,66 μέτρα του Λούη Τσάτουμα.
Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άκυρο άλμα στην πρώτη προσπάθεια και στη δεύτερη έφτασε στα 8,12μ., αλλά ο Σουηδός Τομπίας Νίλσον τον προσπέρασε καθώς προσγειώθηκε στα 8.17μ.
Ο νεαρός πρωταθλητής δεν κάμφθηκε, όμως, και πηδώντας στα 8,38 μέτρα στην πέμπτη προσπάθεια άφησε τους αντιπάλους του να ονειρεύονται... 
Ο Νίλσον ήταν δεύτερος, με την επίδοση που προαναφέρθηκε, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Σέρβος Σταχίνια Γιοβάντσεβιτς, με άλμα στα 8,03μ.
Από εκεί και ύστερα, η κατάταξη στον τελικό ήταν κατά σειρά: Κάθερες (Ισπανία, 7,98 μ.), Νικιφόροφ (Ουκρανία, 7,89μ.), Γιάζουκ (Πολωνία, 7,80μ.), Γιούσκα (Τσεχία, 7,79μ.), Μάζουρ (Ουκρανία, 7,75μ.).

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες