Monday, March 4, 2019

Πρόταση Μακρόν για ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου



Την επανεξέταση του συστήματος Σένγκεν και τη δημιουργία μιας κοινής συνοριοφυλακής και μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε πολλές εφημερίδες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ των οποίων οι Guardian, Die Welt και El Pais- ο Γάλλος πρόεδρος παρουσιάζει τις σκέψεις του για μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση» εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, τις οποίες χαρακτηρίζει
«Σε λίγες εβδομάδες, οι ευρωεκλογές θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της ηπείρου μας. Η Ευρώπη δεν ήταν ποτέ τόσο απαραίτητη έπειτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο είναι σήμερα, ακόμη και αν η Ευρώπη ποτέ δεν βρέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο», έγραψε κ. Μακρόν καταδικάζοντας τον εθνικισμό.
Οι προτάσεις που παρουσιάζει ο κ. Μακρόν περιλαμβάνουν τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την προστασία δημοκρατιών που θα παρέχει ειδικούς για τη διαφύλαξη εκλογών από χειραγώγηση και απαγόρευση χρηματοδότησης ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων από ξένες δυνάμεις.
Παράλληλα, αναφέρεται σε σχέδια τα οποία στοχεύουν στη μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών πολιτικών για το εμπόριο, τον ανταγωνισμό, το κλίμα και για τις ψηφιακές τεχνολογίες, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής τράπεζας για το κλίμα.
Επίσης παροτρύνει την απαγόρευση δραστηριοποίησης επιχειρήσεων που απειλούν στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και κάλεσε για μια πολιτική του τύπου πρώτα η Ευρώπη, όπως αυτή των ΗΠΑ και της Κίνας.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες