Sunday, March 31, 2019

Με την Ώρα της Γης συντονίστηκε η Αθήνα


Με την Ώρα της Γης συντονίστηκε και φέτος η Αθήνα. Στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη από τις 20.30 έως τις 21.30 συσκοτίστηκε ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ έσβησαν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Στο πλαίσιο της συμβολικής πρωτοβουλίας, στο σκοτάδι έμεινα και η Ακρόπολη.


Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του WWF, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Δέκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Ο δήμος Αθηναίων κάλεσε τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.
Περισσότερες από 7.000 πόλεις σε τουλάχιστον 170 χώρες εκτιμάται ότι συμμετείχαν φέτος στην Ώρα της Γης, προκειμένου να στείλουν στους ηέτες του κόσμου ότι η Γη θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας τους.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες