Sunday, April 21, 2019

«Πυρά» Βόρειας Κορέας κατά Μπόλτον


Βολές εναντίον του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, εξαπέλυσε χθες η Βόρεια Κορέα, με την Πιονκγιάγκ να κατηγορεί τον κ. Μπόλτον για ανόητα σχόλια στις συζητήσεις σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.


Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που τίθεται στο στόχαστρο την επικρίσεων της Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.
Προχθές Πέμπτη, μερικές ώρες αφότου ανακοίνωσε τη δοκιμή ενός νέου οπλικού συστήματος, η Βόρεια Κορέα ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από τις συζητήσεις κατηγορώντας τον για έλλειψη σύνεσης και ωριμότητας. Ο Πομπέο διαβεβαίωσε χθες ότι «εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένος με την ομάδα» των διαπραγματευτών.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά το φιάσκο της συνάντησης κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες μετά την ιστορική τους συνάντηση τον Ιούνιο 2018. Κατέληξε όμως άδοξα, καθώς ο Κιμ Γιουν Ουν ζητούσε άρση των κυρώσεων που είναι πολύ σημαντικές για τον Τραμπ, με αντάλλαγμα την έναρξη μιας αποπυρηνικοποίησης η οποία κρίθηκε ότι ήταν πολύ άτολμη.
Σε πρόσφατη συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomber, ο Μπόλτον εκτίμησε πως η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να δώσει «μια πραγματική ένδειξη» της βούλησής της να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα πριν από τη διεξαγωγή μιας τρίτης συνάντησης κορυφής, λέγοντας πως ο Τραμπ είναι «πλήρως έτοιμος» για μια συνάντηση και πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για «τη μεγάλη συμφωνία».
Σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Τσόι Σον-χούι δήλωσε πως τα σχόλια του Μπόλτον μπορεί να δείχνουν «μια έλλειψη αντίληψης για τις προθέσεις των δύο ηγετών».

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες