Sunday, April 7, 2019

Τέταρτη συνεχής ανοδική χρονιά για τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας


Σύμφωνα με το Global Music Report 2019 που εξέδωσε η IFPI (International Federation of Phonographic Industry – Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας), τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018 αυξήθηκαν κατά 9,7%, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 19,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Ήταν η τέταρτη συνεχής ανοδική χρονιά, ενώ η αγορά δεν έχει ξαναδεί τόσο μεγάλο ποσοστό αύξησης από το 1997, οπότε και η IFPI ξεκίνησε τις σχετικές μετρήσεις.
Σχεδόν τα μισά από αυτά τα έσοδα (το 47%) προέρχονται από το streaming, το οποίο αυξήθηκε κατά 34% μέσα στο 2018. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, υπήρχαν καταγεγραμμένα 255 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν για τις υπηρεσίες streaming. Ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης, η IFPI κατέγραψε μία πτώση της τάξεως του 10.1% στα μουσικά προϊόντα σε φυσική μορφή και 21,2% στο downloading.
Η Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα η Βραζιλία και το Μεξικό, ήταν οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές σχετικά με τα παραπάνω, ενώ η Ασία και η Αυστραλία ήρθαν δεύτερες ως οι μεγαλύτερες περιοχές για τις φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις μαζί. Υπήρχε, τέλος, αύξηση των πωλήσεων στη Νότια Κορέα σε ποσοστό 18%, λόγω της επιτυχίας σχημάτων όπως  οι BTS και BLACKPINK.

No comments:

Post a Comment

Κώστας Ευριπιώτης: Ώρες αγωνίας για τον ηθοποιό

Τ η δική του δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα το...

Αλλες ιστοσειλιδες