Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα.
«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς. «Είναι δεδομένο ότι αν - ω μη γένοιτο - αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμη πως, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις από την πλευρά της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, «έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις» πράγμα που - όπως εκτίμησε - «μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής, που έτσι κι αλλιώς είναι νεκρή».
«Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν» πρόσθεσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής πως «αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη ‘μακεδονικής’ εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την πάγια θέση του είναι ότι δεν θα δεχθεί «καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’» και κάλεσε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.
Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο των εκλογών εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα. «Το θέμα του Σκοπιανού ήρθε, παρά την συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς από ότι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας. Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για αυτό» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αποτελούν «κόκκινη γραμμή».
«Δεν μπορώ εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και λόγω της θέσης που δημόσια έχω πάρει από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να αποδεχθώ να παραμένω υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου ‘Μακεδονία’. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ» ανέφερε.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο ίδιος «θα παλέψει» για να γίνει αντιληπτό σε όλους - και ιδίως στους ξένους - ότι η Ελλάδα έχει όλη την καλή διάθεση να βρεθεί λύση. «Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά θέλουμε να καταλάβουν ότι με μία προπαγάνδα, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του Μουσολίνι και του Τίτο, δεν μπορούν να αμφισβητούν την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας. Από εκεί και πέρα, εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα κάνω το καθήκον μου» επισήμανε.
No comments:
Post a Comment